Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till vår Aktieskola

Vi har utvecklat en aktieskola för att hjälpa dig med vad aktier är och hur aktiemarknaden fungerar.

Att vara aktiv och placera pengar i aktier är något som lockar fler och fler. Det är roligt och stimulerande att handla med aktier - men det kräver att du är beredd att engagera dig i ditt sparande och att du följer med i aktiemarknaden. För att lyckas behöver du ha kunskap om hur aktier och aktiehandel fungerar.

I Aktieskolan kan du lära dig allt från vad en aktie är och vad du bör tänka på när du handlar, till hur en analys kan genomföras och hur bolag klassificeras.

Ta del av Aktieskolan och öka dina förutsättningar för att göra riktigt bra affärer!

I jakten på hög avkastning har aktier historiskt sett varit en gynnsam sparform. Stockholmsbörsen har under de senaste 25 åren stigit med i genomsnitt cirka 15 procent per år.

Aktieskolan ger dig även de verktyg du som investerare behöver för att kunna bilda dig en uppfattning huruvida om en aktie är köpvärd eller inte.

Aktieskolan är indelad i tre delar. Den första delen beskriver övergripande vad en aktie är, hur aktiemarknaden fungerar och vilken typ av aktiekonto som passar bäst utifrån just dina behov.

Aktieskolans andra del inriktar sig bland annat på hur du kan skapa en god riskspridning i din aktieportfölj och ger även en introduktion till hur du själv kan utvärdera om en aktie är köpvärd eller inte.

Den tredje och sista delen utgör en fördjupning i hur du kan minimera riskerna i ditt aktiesparande och beskriver av olika verktyg för hur du kan prognostisera en akties förväntade kursutveckling baserat på dess historiska rörelsemönster.

Varje del av aktieskolan avslutas med en quiz, där du som vill har möjlighet att testa dina aktiekunskaper.

Lycka till med investeringarna!

 • Nyss börjat med aktier

  Aktieskolans första del beskriver hur aktiemarknaden fungerar och för- och nackdelarna med aktier som sparform.

  Del 1
 • Testat aktiemarknaden

  I andra delen görs en genomgång av flertalet parametrar som påverkar priset på en aktie.

  Del 2
 • Van aktieplacerare

  Den tredje delen är en fördjupning kring hur du kan minimera riskerna i ditt aktiesparande och hur du kan prognostisera en akties förväntade kursutveckling.

  Del 3